Хирургия и имплантология

Хирургични процедури

В нашата практика извършваме основни хирургични манипулации, а при нужда от сложна хирургична намеса насочваме пациентите към специалисти. Така наречената малка амбулаторна хирургия включва по-леки екстракции (изваждане) на зъби, екстракции на млечни зъби, затруднен пробив на мъдреци, кюретаж, инцизии, отстраняване на екзостози (стърчаща кост след изваждане).

Импланти

Ако имате липсващи зъби или искате да избегнете подвижното протезиране (протеза), тогава най-модерното и интелигентно решение са денталните импланти. С тях ще можете отново с увереност да се храните, говорите и усмихвате. Направени от биопоносим материал (титан), те се поставя в костта на мястото на липсващия зъб чрез хирургична процедура. За поставяне на импланти работим съвместно с хирург, който фиксира така наречения изкуствен зъбен корен в челюстната кост и осигурява стабилност за протезните конструкции. След преминаване на възстановителния процес (3 – 6 месеца) и вкостяването на имплантите, изработваме временната и окончателната конструкция върху тях.

Безспорни са предимствата на денталните импланти. Те са най-близкият естествен заместител на липсващите зъби. По-стабилни са при хранене в сравнение с подвижните зъбни протези и максимално запазват вкусовите усещания. Не се налага изпиляване на здрави зъби за закрепяне на зъбен мост. Подпомагат запазването на костта в челюстите и целостта на структурата на лицето. Отнемат излишната тежест от собствените зъби и по този начин ги предпазват от неизбежно унищожаване.

Имплантите са най-добрият и надежден начин за възстановяване на липсващ зъб. Инвестицията в лечение с дентални импланти е инвестиция за цялостното здраве, външен вид и комфорт, включваща запазване формата на лицето и заместване на липсващите зъби.

Работа върху имплант в нашата практика

На наш пациент А. А. беше поставен имплант в областа на зъб 45 от колега хирург, с който работим, след което пациентът беше насочен за надстройване на имланта в нашата практика.

Беше поставен гингивоформер (снимка 1), след което започна процедура по снемане на отпечатък от импланта и зъбите със завиване на отпечатъчната надстройка (снимка 2). Доверен зъботехник изработи временна корона, която пациентът ни ползва в продължение на 3 месеца, до напълното вкостяване на импланта (снимка 3)

След като премина подготовката за изработване на окончателна корона, пациентът си избра тя да бъде от металокерамика (снимки 4,5). Коронката беше проверена и рентгонологично (снимка 6)