Естетични възстановявания

Съвременната стоматология предоставя възможности за възстановяване на различни дефекти по зъби, поразени от кариес, счупени от травма или изтрити вследствие на неправилно миене. От основно значение, освен уменията на денталния лекар, е и вида на композитът. В нашия кабинет използваме само фотополимерни материали от последно поколение на фирмите Dentsply и 3M ESPE (USA).

Само с най-добрите материали, правилната им употреба и много креативност могат да бъдат постигнати перфектни резултати за послойно и естествено възстановяване на зъба. Това е от особено значение при работа по предни зъби, при които изискванията са в пъти по-високи. С удоволствие приемаме предизвикателството да пресъздадем природната даденост с материал, създаден от човека.

Случай от практиката на Д-р Молдованов
естетични възстановявания зъболекар

1. кариозен дефект

зъболекар рентгенова снимка

2. рентгенова снимка

подготовка за запечатване зъб

3. подготовка за запечатване

естетични възстановявания резултат

4. резултат

При преглед на пациентката Г. Д. на 25 г. беше открит кариозен дефект на зъб 36 (снимка 1). След пълното му почистване стана ясно, че кариесът засяга не само твърдите зъбни тъкани, а достига до нерва на зъба. Нервът беше премахнат, каналите бяха разширени, промити и запълнени. Беше направена контролна рентгенова снимка (снимка 2) и зъбът беше готов за запечатване (снимка 3). За възстановяването на зъба беше използван Dentsply SDR и Ceram X mono SphereТЕC цвят А2 (снимка 4).

Процедурата беше извършена в едно посещение в кабинета с местна упойка за пълна безболезненост.