Избелване

Избелването е безвредна козметична процедура, целяща да направи зъбите Ви по-бели чрез извличане на оцветяванията по тях и без да нарушава повърхността, емайла или здравината им. На избелване подлежат единствено пациенти, които са със здрави венци, без наличие на зъбен камък и кариеси. Избелващите продукти не влияят на корони, мостове и пломби.

Прилагаме 3 типа избелване:

Офис

Това е еднократна процедура, при която по венците се нанася предпазна бариера, а по зъбите- избелващ гел. Поставя се 3 пъти гел за по 8 мин. и се активира с помощта на фотополимерната лампа.

избелване преди процедурата

1. Преди процедурата

нанасяне на избелващ гел

2. Нанесена гингивална бариера и избелващ гел

избелване десенсибилизиращ гел

3. Десенсибилизиращ гел за премахване на чувствителноста

зъбите след избелването

4. След избелването

Домашно

За домашното избелване вземаме отпечатъци от горните и долните зъби, а зъботехник изработва меки шини от силикон. При следващо посещение даваме шините и избелващи гелове на пациента и го инструктираме как да ги поставяте, какво количество гел да нанася и колко време да стои с тях. На спокойствие вкъщи в продължение на няколко дни за по 1-2 часа се носят шините, пълни с геловете. И при двата типа избелване имат ефект, а какъв ще е той зависи до голяма степен от първоначалния цвят на зъбите.

Ендодонтско

Това е избелване на умъртвени зъби, които са запълвани със старо поколение пълнежни пасти, които оцветяват повърхността. Извършваме процедурата единствено, ако зъбът е добре излекуван и херметически затворен. В противен случай го лекуваме наново и тогава го избелваме. В отворче в зъба поставяме избелващ цел, след което го затваряме херметически. Тази процедура повтаряме няколко пъти до получаване на желания цвят.